Cornelissen Projectbegeleiding is een familiebedrijf waar duurzaamheid in het DNA is opgeslagen.
Wij willen een toekomstbestendig bedrijf met goede werkplekken en arbeidsomstandigheden voor onze medewerkers en duurzame relaties met tevreden klanten.

Daar hoort – logisch - een duurzame kijk op onszelf en op onze maatschappelijke omgeving bij.  Een proces dat altijd doorgaat en tot steeds nieuwe mogelijkheden leidt. Met als einddoel:
duurzame, toekomstbestendige totaaloplossingen voor onze klanten.

Duurzaamheid in bedrijf

Ons bedrijfspand is energiezuinig, heeft LED verlichting en is perfect geïsoleerd. Daardoor kunnen we ons energiegebruik tot het noodzakelijke beperken. Het pand is zo gebouwd dat het goed is aan te passen aan toekomstige eisen en wensen. Onze energieleverancier levert 100% groene stroom en gas.
Onze waterverbruik beperkt zich tot minimaal kantoorhuishoudelijk gebruik. Tenslotte gebruiken onze gasten en onze medewerkers porseleinen bekers, bordjes en kopjes en glaswerk. Wegwerpservies zoals plastic bekertjes, is bij ons taboe. 

Duurzaam op weg

Ook bij de keuze voor het wagenpark bij Cornelissen Projectbegeleiding speelt duurzaamheid een rol. We kijken daarbij uiteraard naar functionaliteit en bedrijfseconomische aspecten. We volgen tegelijk de nieuwste ontwikkelingen op de voet. Op deze manier maken we bij aankoop of vervanging een zo verantwoord mogelijke keuze. Een van onze bedrijfswagens is een plug in Hybride en onze grotere bedrijfswagens hebben Euro 6 motoren waarvoor de EU een emissiestandaard heeft vastgelegd met lagere uitstoot van roetdeeltjes en stikstofoxiden. Op deze manier zijn alle Cornelissen
medewerkers steeds zo duurzaam mogelijk op weg. 

Duurzaam gebruik

We scheiden papier, karton en ander afval of restproducten na gebruik. Papier en karton worden afgehaald voor hergebruik. Inktcartridges leveren we in bij Klein Chemisch Afval voor zorgvuldige verwerking en eventuele recycling.
Cornelissen Projectbegeleiding schakelt voor het afvoeren van andere vrijkomende afvalstromen zoals vloeibare inkt een gespecialiseerd bedrijf in. Belangrijke criteria daarbij zijn het voorkomen van gezondheids- en veiligheidsrisico’s voor medewerkers of onze omgeving. Evenals de mogelijkheden voor recycling en het voldoen aan de milieuwetgeving.

Duurzame samenwerking met leveranciers

Cornelissen Projectbegeleiding is geen directe producent maar een gebruiker van materialen. Bij de keuze van zowel materialen als leverancier kijken we naar een aantal aspecten: kwaliteit, functionaliteit, duurzaamheid in gebruik, duurzame productieprocessen en het duurzaamheidsbeleid van onze leveranciers. Natuurlijk spelen ook commerciële aspecten zoals prijsniveaus een belangrijke, maar geen allesbepalende rol. Duurzaamheid in een relatie staat voorop. 

Voorbeelden

  • Wij adviseren klanten altijd te kiezen voor LED verlichting in lichtbakken. Dat levert forse energiebesparingen op. 
  • Onze leverancier van wandbekleding materialen richt haar productieprocessen circulair in. Het bedrijf werkt continu aan het realiseren van een zo klein mogelijke footprint. Zuinig zijn op de wereld is het uitgangspunt van deze leverancier. Een principe dat we bij Cornelissen Projectbegeleiding graag ondersteunen.
  • Onze verpakkingsleverancier vindt het haar plicht om zorgvuldig de meest geschikte materialen te kiezen. Het bedrijf werkt volgens de richtlijnen van de FSC (Forest Stewardship Council). Uitgangspunt hiervan is het milieu zo weinig mogelijk schade toe te brengen. Op deze manier werkt de leverancier mee aan het voorkomen van illegale houtkap en handel in illegaal hout. Bij FSC gaat het om alle aspecten die een verantwoord omgaan met waardevolle bossen, natuurgebieden en bosbouw moeten realiseren.

Maak persoonlijk kennis met de Cornelissen-Norm

Onze leverancier van kunststof halffabrikaten is zich sterk bewust van de impact van het gebruik van kunststoffen en plastics. Het bedrijf is in het bezit van het niveau 3 certificaat op de MVO prestatieladder. Het gebruik van kunststof materialen heeft ontegenzeggelijk voordelen. Anderzijds hebben ze een flinke impact op het milieu. Om deze impact zo laag mogelijk te houden verzorgt onze leverancier een recycle service voor de restmaterialen die bij onze productie ontstaan. Cornelissen Projectbegeleiding houdt de ontwikkelingen op dit gebied continu nauwkeurig in de gaten. Daar waar mogelijk zetten we alternatieve, meer duurzame halffabricaten in. Zo doen wij dat.